Creixem amb software lliure

dilluns, 10 de març del 2008

Educació Física i TIC

En l'elaboració d'aquesta segona tasca, primer que tot he usat el servei technorati. No obstant, aquest no m’ha donat massa fruits en la recerca, ja que posant-li en el buscador “Educación física y TIC” sols m’ha extret una entrada, la qual feia referència a un blog sobre Física. He estat mirant-lo però atenent a l’enunciat de la tasca, no es corresponia amb l’especialitat.
Després he fet servir, google(www.blogsearch.google.com/), i a sigut en aquest servidor on he pogut trobar la informació adequada i els blogs adients.
Així doncs, he posat com a paraules clau de búsqueda les mateixes que he citat anteriorment, i m’han eixit cinc pàgines amb resultats. Poc a poc he anat llegint, i lògicament totes no estaven adreçades a les TIC dins de l’especialitat d’Educació Física. Per tant, he anat descartant aquelles que no responien a l’objectiu citat.
Per últim, un dels ultims blogs l’he buscat posant en el google (www.google.es) “blogs educación física y TIC”.
Per un altre costat, he decidit escollir els tretze blogs que a continuació presentaré, ja que són alguns dels pocs que he pogut aconseguir. Molts sols tractaven sobre l’aplicació de les TIC en l’educació, i no feien quasi enfasi en l’especialitat d’educació física tal i com va es demanava en l’enunciat de la tasca. Altres sols parlaven de les TIC sense contextualitzar-lo en cap àmbit relacionat en l’educació. Així doncs, els que he intentat escollir tenen ambdos conceptes integrats.



Pel que fa als blogs escollits els presentaré a continuació.


http://e-profes.net/blog/

http://elcafepedagogico.blogspot.com/2008/02/web-para-predecir-tiempo-para.html ***

http://especialistanov07.wordpress.com/2007/12/13/articulo-prub-2/ **


http://oposita.blogspot.com/2007/12/recursos.html

http://ticalbalat.wordpress.com/category/materiales/ed-fisica/


http://nt-educacin.blogspot.com/2007/12/educacin-fsica-en-la-red.html


http://nt-educacin.blogspot.com/2007/12/educacin-fsica-en-la-red.html

http://www.aula21.net/aulablog21/archives/2007/10/29/estudio-dirigido-a-conocer-la-implantacin-y-uso-de-las-tic-en-los-centros-educativos-de-primaria-y-secundaria/

http://florgonzalez.blogspot.com/2007/09/las-tic-en-la-educacin-fsica-de.html

http://efcepcordoba.blogspot.com/2007/11/ciclo-de-conferencias-coloquios-de.html

http://blogdefranciguerrero.blogspot.com/2008/01/analisis-de-un-edublog.html

http://maxterium.blogspot.com/2007/04/analisis-en-relacion-las-tic-y-la.html

http://jmgyanes.nireblog.com/

http://blogdeducacionfisica.blogspot.com/

A continuació citaré els 5 blocs escollits i explicaré els motius pels quals han sigut elegits.
• http://elcafepedagogico.blogspot.com/2008/02/web-para-predecir-tiempo-para.html --> Aquest blog ha sigut creat per José A. Julián, un professor de l’especialitat d’Educació Física. Considere que és prou important, ja que disposa de moltes entrades les quals toquen no sols l’especialitat sinó també temes pedàgogics i la importància de les TIC en el procés d’enseyament-aprenentatge. En addició també explica l’aplicació del “proyecto de los tablet y de las TIC en el centro” i el desenvolupament de cursos per a aproximar al professorat l’ús de les noves tecnologies. A continuació pose la direcció exacta on es parla del desenvolupament de projectes i cursos relacionades amb el que s’especificava en l’encunciat de la tasca.

http://elcafepedagogico.blogspot.com/search/label/Las%20TIC%20y%20la%20funci%C3%B3n%20docente

• http://www.aula21.net/aulablog21/archives/2007/10/29/estudio-dirigido-a-conocer-la-implantacin-y-uso-de-las-tic-en-los-centros-educativos-de-primaria-y-secundaria/
El següent blog, no disposa d’un/a autor/a específic o almenys no el diu clarament. No obstant l’última entrada està ecrita per F. Muñoz de la Peña, la qual és realment important. Dic això, ja que analitza l’estudi realitzat sobre la implantació i ús de les TIC en educació Primària i secundaria. A més a més incorpora els aspectes més essencials en forma de resum per punts, per tal de visualitzar més clarament la importància de l’estudi i els reultats obtinguts, els quals els cataloga com a preocupants. També disposa de més entrades relacionades amb aquest tema i amb el que es va donar en laboratori, l’existència de “wiki”. A part d’això, el blog conta amb un debat on les persones poden opinar sobre el informe anteriorment nombrat. Hi han opinions força interessants.

• http://florgonzalez.blogspot.com/2007/09/las-tic-en-la-educacin-fsica-de.html
Aquest blog perteneix a Aurora Flor González (Chile). Així doncs, l’he citat ja que incorpora un estudi per tal de “analizar las circunstancias que rodean el uso de tecnologías en la Educación Primaria y realizar inferencias en la Educación Física, además conocer el uso real que hace el profesorado de Educación Física de las tecnologías y como la están aplicando”1 . Aiximateix, contextualitza el lloc de la investigació, el métode emprat, i les conclusions, les quals també son força interessant llegir-les. A part també compta amb altres entrades relacionades amb la incorporació de les TIC en l’educació .

• http://nt-educacin.blogspot.com/2007/12/educacin-fsica-en-la-red.html “Educación física en la red”, aquest és el títol de l’últim blog que he decidit escollir. Està creat per quatre persones: Alba Hernández, Paqui Montesinos, Pilar Guillamón i Presentación García. Aixa doncs, primer que tot s’explica la gran importancia que poseeixen les TIC dins del món de l’educació i, en concret de l’especialitat d’educació física. Aiximateix poseeix un enllaç el qual ens condueix a una pàgina molt interessant sobre Educació Física, amb jocs, esports i més enllaços per tal d’ajudar al professor d’aquesta especialitat i per tal d’anar ampliant la seua formació. Citen també aquest espai, com un lloc per a interectuar els “companys de pati” amb la finalitat d’ajudar, reflexionar, analitzar i estudiar tot tema relacionat amb l’educació.

Aquest és el blog que he decidit comentar més detingudament la seua entrada:

• http://especialistanov07.wordpress.com/2007/12/13/articulo-prub-2/
En aquest blog, no he pogut observar l’autor o autora. No obstant, es tracta d’un blog de Veneçuela amb títol, “Educación Física integral”, en el qual, s’enfatitza la importància dels recursos d’internet en l’àrea d’Educació Física. Aiximateix, diposa de molts links on es troben diversos recursos els quals, poden ser utilitzats pel docent. En addició, exposa també una serie de criteris a tenir en compte a l’hora de seleccionar recursos i documents d’internet, així com la seua posterior avaluació. Dins d’aquest blog, just en l’entrada que he decidit comentar (la més adient i recent) amb títol “Informe sobre la búsqueda mitjançant recursos telemàtics”; encontrem un estudi referent a: l’educació física, els seus components, la pràctica docent i la forma de utilitzar els recursos i ferramentes disposades en internet, amb la finalitat de promoure, informar i facilitar el seu desenvolupament. Així doncs, incorpora una gran quantitat de bibliografia per tal de dur a terme aquest estudi i de documents importants per tal de fonamentar-lo. En addició va explicant-ho tot pas a pas, els tòpics considerats, el software utilitzat, els buscadors emprats, etc. Finalment acaba l’entrada amb els documnets encontrats en la búsqueda. Pot ser s’ha encontrat una certa manca a l’hora de comentar els resultats obtinguts, però també s’ha de dir que proporciona una informació molt detallada, i una gran quantitat d’articles i documents refereits a temes que ens toquen de ben aprop, com ara els relacionats amb l’ús de les TIC en l’aula.

Reflexió sobre el que s’ha aprés realitzant l’activitat:

Amb aquesta activitat he aprés a saber cercar i seleccionar millor la informació que es diposa en internet. Aiximateix, m’he donat compte de la gran importància que poseeixen les TIC en el món de l’educació i la gran quantitat d’estudis i projectes que hui en dia es duen a terme, per tal d’analitzar i reflexionar sobre l’ús d’aquestes en l’àmbit acadèmic. En efecte, m’he sentit més recolzada al veure la gran quantitat d’informació, d’activitats, procediments, documents i enllaços que existeixen sobre la nosra especialitat i sobre la mateixa assignatura. Finalment, també he considerat molt important la font de riquesa que m’ha aportat llegir alguns punts de debat o fòrums on es tractaven temes com el que es citava en l’enunciat de la tasca.

P.d --> Al final del blog, s'encontren els enllaços corresponents als cinc blogs escollits.

2 comentaris:

Jordi Adell ha dit...

Technorati: "Educación física y TIC", 164 entrades.

Cal saber buscar :-)

Salut.

j.

Jordi Garcia i Eulogio ha dit...

Vaja, pel que veig t'arrepreta el mestre. No t'amoïnes, tu eres de qualitat extra i prompte li ho demostraràs. Ànim, ho faràs molt bé (però jo ja no et vull, no ho oblides).